VERGİ SİRKÜLERİ
NO: 2011/47
KONU: 6111 Sayılı Kanun Kapsamındaki Kesinleşmiş Borçlara İlişkin Başvurular İnternet Ortamında Yapılabilecek.
Gelir İdaresi Başkanlığınca, 6111 Sayılı Kanun kapsamındaki kesinleşmiş borçlara ilişkin başvuruların da internet ortamında yapılabileceğine ilişkin duyuru yayımlandı.
Buna göre, 6111 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında tüm borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflere Gelir İdaresi Başkanlığının, https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_6111_LOGIN_AC internet adresinden veyahut http://www.gib.gov.tr adresinde yer alan "Yapılandırma e-Başvuru" bağlantısından elektronik başvuru imkanı getirilmiştir.
Mükellefler;
- İnternet Vergi Dairesi kullanıcısı,
- T.C. Kimlik numarası ve diğer kimlik bilgileri,
- Plaka, T.C. Kimlik numarası ve aracın tescil tarihi
seçeneklerini kullanarak borçlarını yapılandırabileceklerdir.
İnternet vergi dairesi kullanıcıları bu menüden; internet vergi dairesi kullanıcısı olmayanlar ise T.C. kimlik ve diğer kimlik bilgileri menüsünden giriş yaparak 6111 sayılı kanun kapsamında olan kesinleşmiş tüm borçlarını yapılandırabileceklerdir.
Mükellefler plaka, T.C. Kimlik numarası ve aracın tescil tarihi menüsünden ise adlarına kayıtlı araçlarının motorlu taşıtlar vergileri ile taşıtlarına ilişkin idari para cezalarını yapılandırabileceklerdir.
Yapılandırılması istenen borcun davalı olması halinde, bu davalardan vazgeçildiğine dair yazılı olarak vergi dairesine başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Mükellefler, elektronik başvuru sırasında ödeme tablosunu “elden alacağım”, “posta ile istiyorum” ve “elektronik posta ile istiyorum” seçeneklerinden birini tercih edebileceklerdir.
Mükellef ödeme tablosunu elektronik posta ile gönderilmesini istemişse sistem tarafından, e-posta adresine ödeme tablosu iletilecektir. Elektronik başvuruda ödeme tablosu elden alınmak istenilmişse, mükellef tarafından bağlı olduğu vergi dairesinden teslim alınması gerekmektedir. Mükellef posta ile almak istediğini belirtmişse, ödeme tabloları vergi dairesince taahhütlü olarak mükellefin adresine gönderilecektir.
Mükelleflerin ayrıca, elektronik başvurularına istinaden yapılandırılan borçlarına ilişkin ödeme tablolarını, elektronik başvuru yaptıkları alandan da görebilmeleri mümkün bulunmaktadır.
Duyuruya ulaşmak için tıklayınız.
Yukarıda yer verilen konuyla ilgili ek bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda lütfen tarafımızla irtibata geçiniz.
Saygılarımızla,
Deloitte Türkiye
Sirkülerlerimizde yer alan bilgiler belli bir konunun veya konuların çok geniş kapsamlı bir şekilde ele alınmasından ziyade genel çerçevede bilgi vermek ve yorum yapmak amacını taşımaktadır. Bu sirkülerler ile amacımız muhasebe, vergi, yatırım, danışmanlık alanlarında veya diğer türlü profesyonel bağlamda tavsiye veya hizmet sunmak değildir. Bilgileri kişisel finansal veya ticari kararlarınızda yegane dayanak olarak kullanmaktan ziyade, konusuna hakim profesyonel bir danışmana başvurmanız tavsiye edilir. Bu sirkülerler ve içeriğindeki bilgiler, oldukları şekliyle sunulmaktadır; "DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş." ve " Member of Deloitte Touche Tohmatsu Limited " (bir Swiss Verein'i) ve onun üye firmaları ve bunların iştirakleri ve filyalleri (bundan böyle ayrı ayrı veya birlikte "Deloitte"), bunlarla ilgili sarih veya zımni bir beyan ve garantide bulunmamaktadır. "Deloitte", söz konusu sirkülerlerin ve içeriğindeki bilgilerin hata içermediğine veya belirli performans ve kalite kriterlerini karşıladığına dair bir güvence vermemektedir. Sirkülerleri ve içeriğindeki bilgileri kullanımınız sonucunda ortaya çıkabilecek her türlü risk tarafınıza aittir ve bu kullanımdan kaynaklanan her türlü zarara dair risk ve sorumluluk tamamen tarafınızca üstlenilmektedir. "Deloitte", söz konusu kullanımdan dolayı, (ihmalkarlık kaynaklı olanlar da dahil olmak üzere) sözleşmesel bir dava, kanun veya haksız fiilden doğan her türlü özel, dolaylı veya arızi zararlardan ve cezai tazminattan dolayı sorumlu tutulamaz.